Kortingsregeling inwoners gemeente Altena

Voor inwoners van gemeente Altena kan gebruik gemaakt worden van een aanvullende kortingsregeling. Dit betreffen de volgende twee abonnementsvormen:
  1. Een abonnement van € 100,- waarmee men vervolgens een jaar lang onbeperkt gebruik kan maken van het Drongelense veer en het Capelse veer.
  2. Een abonnement van € 20,- waarmee men vervolgens een jaar lang met een korting van 50% gebruik kan maken van het Drongelense veer en het Capelse veer.
De controle of u inwoner van gemeente Altena bent, zal gebeuren aan de hand van een postcodecheck in combinatie met IDIN-controle. Op die manier is gegarandeerd dat alleen inwoners van de gemeente Altena gebruik kunnen maken van deze specifieke kortingsregeling. Betalingen voor deze abonnementsvormen gelden per kalenderjaar. Dat betekent dat wanneer u bijvoorbeeld op 1 mei 2024 een jaarabonnement van € 100,- aanschaft voor 2024, u € 58,33 (7/12 van € 100,-) betaalt voor de resterende zeven maanden.

Voorwaarden om gebruik te kunnen maken van deze abonnementsvormen

  • Registratie als klant in de app is verplicht. Om te controleren dat u inwoner bent van gemeente Altena, zal er in de app een IDIN-controle plaatsvinden.
  • De abonnementsvormen gelden niet voor bedrijven met een vestigingsadres in Altena.
  • Een abonnement is geldig voor één kenteken per abonnement. Bij aanschaf van een nieuwe auto kan binnen het abonnement het oude kenteken vervangen worden door het nieuwe kenteken.
  • Een gezin met één bankrekeningnummer (IDIN) en twee auto’s kan twee abonnementen afsluiten omdat ieder bankrekeningnummer twee kentekens kan accepteren.
  • Inwoners van Altena met een ‘jaarkaart’ van € 100,- (optie 1) hoeven niet in te checken voor een overtocht. Abonnementhouders met een abonnement 50% korting voor de overtochten voor € 20,- (optie 2) dienen wél in te checken bij iedere overtocht.
  • De abonnementsvormen zijn niet geldig voor het Bernse veer.
  • Deelname via een fysieke tegoedkaart is niet mogelijk.