SMS-dienst bij stremmingen

U heeft de mogelijkheid om stremmingen van onze drie veerdiensten als SMS-bericht via uw mobiele telefoon te ontvangen.

Hoe werkt het?

In geval van een geplande stremming (onderhoud) ontvangt u doorgaans minimaal 24 uur van tevoren een SMS-bericht waarin vermeld staat op welke dag en gedurende welke uren de veerpont niet zal varen. Alleen wanneer dit type stremming langer gaat duren dan voorzien, ontvangt u een tweede SMS op de dag zelf waarin gemeld staat dat de stremming langer dan x uur gaat duren. Overigens, gepland onderhoud start normaliter na 9.00u, dit om scholieren en woon-werkverkeer tegemoet te komen. En wordt tevens hier op de website vermeld onder het submenu Actueel.
Bij een ongeplande stremming, is het afhankelijk van de aard van de stremming of en zo ja, wanneer we een SMS-bericht uitsturen.

De kosten bedragen € 0,25 per bericht dat u ontvangt. Hieraan zijn geen abonnementskosten verbonden. Op basis van onze statistieken over voorgaande jaren verwachten we jaarlijks tussen de 15 en 20 SMS-jes per veer te versturen. Hieronder leest u hoe u zich kunt aan- en afmelden.

Aanmelden

Afhankelijk van de veerverbinding waar u zich voor wilt aanmelden, verstuurt u het volgende SMS-bericht:
bernseveer AAN
capelseveer AAN
drongelseveer AAN
naar het nummer 3553

Afmelden

Afhankelijk van de veerverbinding waar u zich voor wilt afmelden, verstuurt u het volgende SMS-bericht:
bernseveer UIT
capelseveer UIT
drongelseveer UIT
naar het nummer 3553

Let op

  • U meldt zich per pont/veerdienst afzonderlijk aan (en af) vanaf uw eigen mobiele telefoon;
  • U kunt zowel kleine als hoofdletters gebruiken bij het invoeren van de tekst
  • Bij aan- en afmelden ontvangt u binnen enkele minuten een SMS-bericht ter bevestiging. Lukt het aan- of afmelden niet, stuur dan een bericht naar ons.
  • Stichting De Bergsche Maasveren werkt samen met Orca Group voor wat betreft de SMS-service. Dit betekent ook dat alle telecom-providers ondersteund worden.

Voorwaarden

De aankomst van SMS-berichten kan door de complexe structuur van GSM-netwerken nooit worden gegarandeerd, ook kan nooit zekerheid gegeven worden over het tijdstip waarop SMS-berichten arriveren. Stichting De Bergsche Maasveren kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld door schade geleden als gevolg van foutieve informatie in de verstuurde SMS-berichten. Uw telefoonnummer wordt op geen enkele wijze gebruikt voor commerciële diensten.

Wij zien u graag op een van onze veerponten!